• Started:2024/06/22 12:00 Ended:2024/06/22 21:00
  • Fl. van Adrichemlaan 102, Haarlem, Netherlands

Somalia Independence Day 2024

organisator:
  • SSHO
  • +31 6 1969 1843
  • https://ssho.nl

Elk jaar vieren we uitgebreid de onafhankelijkheid van Somalië. En met uitgebreid bedoelen we ook echt uitgebreid! Iedereen is welkom en elk jaar wordt de groep groter en diverser. Jong, oud, vrouw, man, Nederlander, mensen met een Somalische achtergrond, Syriër, Egyptisch, uit Eritrea en iedereen die zich welkom voelt, is aanwezig of sluit zich aan.

Jongeren vermaken zich op de beats van een DJ, die op een voor sommigen vernieuwende en verrassende manier ook nog eens de beste Afrikaanse beats door de speakers weet te pompen. Voor de wat jongere jeugd is er ook van alles te doen op het gebied van dans en muziek, maar zij kunnen zich ook uitleven met de speeltoestellen en natuurlijk het springkasteel.

Snoep is er voor iedereen. De hapjes voor de wat oudere jeugd onder ons, zijn misschien iets minder zoet dan de popcorn voor de kids, maar het zal de volwassenen er niet minder om smaken. Misschien nog wel beter.

Somalië, opgericht in zijn huidige vorm op 26 juni 1960, heeft een turbulente geschiedenis en ook de huidige situatie vraagt ​​het uiterste van Somaliërs. De ergste honger en droogte sinds jaren teistert het land. Al heel lang. De in Nederland wonende Somaliërs zijn meestal niet zonder reden uit Somalië vertrokken. Dat weet iedereen op een dag als vandaag. Niet alleen de Nederlandse Somaliërs. En hoewel alle facetten van het leven en het land ver weg op een dag als vandaag aan bod komen, en soms helemaal niet zo ver weg lijken, is het vooral een dag waarop we elkaar vinden, praten en een momentje met elkaar delen. Waar je verleden ook is, waar je nu bent en waar de toekomst je brengt, het maakt helemaal niet uit. Hier en daarbuiten bouwen we samen.

AANMELDEN