Met ISKAASHI de toekomst in

Ruim 10 jaar bestaat ISKAASHI nu en we kunnen vol trots kijken op alles wat we al bereikt hebben. Veel verandering en verbetering kunnen brengen in de levens van mensen. Soms moeilijk, soms zwaar, maar we hebben toch vooral heel veel mooie momenten met elkaar meegemaakt en wat hebben we af en toe heerlijk keihard kunnen lachen met elkaar.

In de beginjaren van ISKAASHI hebben we naast de projecten in Somalië ook een aantal activiteiten gerealiseerd voor de Somalische diaspora in Nederland. De laatste jaren zijn die taken steeds beter verdeeld over onze organisatie SSHO, waarmee we vooral migranten en vluchtelingen uit Oost Afrika helpen wegwijs te worden in de Nederlandse maatschappij. Dit doen we door activiteiten te organiseren, workshops en trainingen te verzorgen en momenten om gewoon even samen te zijn. Samen met z’n allen.

Hierdoor kan ISKAASI zich volledig richten op de projecten die we met gerenommeerde en ons bekende lokale NGOs in Somalië ontwikkelen. Ideeeen en uitvoering liggen daarbij volledig bij de NGO, waar ISKAASHI helpt met het delen van kennis, netwerk en ervaring. Tevens biedt ISKAASHI een platform om deze projecten onder de aandacht te brengen en zo betrokkenheid en donaties te genereren.

Om hier nog beter handen, voeten en vorm aan te geven zullen wij de komende maanden een nieuwe website ontwikkelen. Hiermee kunnen wij ons verhaal nog beter naar buiten brengen, een grotere betrokkenheid creëren en een gezicht geven aan al die prachtige initiatieven waar zo hard aan wordt gewerkt, om Somalië in al haar pracht te laten opbloeien.

Wij wensen iedereen een prachtige zomer, zelf zullen wij tijdens het ontspannen door dus druk bezig blijven, zodat we na de zomer onze nieuwe website met je kunnen delen.


Team ISKAASHI